Astrologische boeken

Een overzicht van gratis te downloaden e-books over astrologie. De boeken die je hier vindt zijn vrij van auteursrecht òf ze zijn geplaatst na toestemming van de auteur.

Verhoging en val van de planeten door Willem Venerius

In 1987 verscheen van Willem Venerius het resultaat van 10 jaar onderzoek: Verhoging en Val van de Planeten. Venerius besprak de vele, elkaar tegensprekende, theorieën en ging op zoek naar de grondslagen van dit fenomeen. Het onderzoek van Venerius kreeg de nodige aandacht. Onder meer The Astrological Journal en Qualität der Zeit publiceerden zijn bevindingen. Zoals vaker gebeurt met onwelgevallige onderzoek resultaten werd de materie daarna zorgvuldig genegeerd. De hoogste tijd dus om dit belangrijke werk opnieuw onder de aandacht te brengen.

Dit boek publiceerden we eerder – in 2005 – maar na een nieuwe opzet van deze site was het niet meer beschikbaar. Het is een prima opening van de nieuwe pagina met gratis te downloaden e-books. Het auteursrecht berust bij Willem Venerius maar dankzij zijn toestemming kunnen we het boek hier publiceren.