Enigma

Enigma – voluit Enigma Astrology Research – is een astrologie programma voor Windows met een focus op astrologisch onderzoek.
Aanvankelijk bestond Enigma uit losse modules maar inmiddels is er een nieuwe opzet. Er is één programma dat uiteindelijk alle functionaliteit van de bestaande modules zal omvatten, en veel meer.

De derde release van Enigma – versie 0.4 – kun je nu downloaden. Deze versie ondersteunt de berekening, tekening en analyse van horoscopen en enkele vormen van astrologisch onderzoek. Daarnaast kunt je diverse progressieve technieken gebruiken, horoscopen uit het programma PlanetDance importeren en de kleuren van aspectlijnen configureren. Er is een database voor horoscoopgegeven en het programma beschikt over goede documentatie, zowel in de vorm van helpschermen als via een uitgebreide gebruikershandleiding. In release 0.4 vind je uitgebreide ondersteuning voor het werken met declinaties.

Horoscoop berekend en getekend door Enigma.

Enigma is vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar. In de toekomst volgt ondersteuning voor Nederlands.

Het programma is gratis en open source. Iedereen kan de code inzien en het staat je als programmeur vrij (delen van) de code te gebruiken, mits de software waarin je die code opneemt zelf ook open source is.

Via de volgende links kun je Enigma en de bijbehorende documentatie downloaden:

Enigma draait in ieder geval op Windows 11 en op Windows 10. Als je met Windows 10 werkt moet je wel een hulpprogramma installeren. Je merkt dat na het opstarten van Enigma. Als dan een window verschijnt met de tekst “You must install .NET Desktop Runtime to run this application” klik je op ‘Ja’. Na installatie zal Enigma opstarten zonder deze melding.

Oudere versies

Van Enigma verschenen enkele eerdere versies.

In de toekomst neem ik alle functionaliteit van deze oudere versies op in de nieuwe releases.