Enigma

Enigma – voluit Enigma Astrology Research – is een astrologie programma voor Windows met een focus op astrologisch onderzoek.
Aanvankelijk bestond Enigma uit losse modules maar inmiddels is er een nieuwe opzet. Er is één programma dat uiteindelijk alle functionaliteit van de bestaande modules zal omvatten, en veel meer.

De eerste release van Enigma in de nieuwe opzet – versie 0.1 – kun je nu downloaden. Deze versie ondersteunt de berekening, tekening en analyse van horoscopen en enkele vormen van astrologisch onderzoek. Er is een database voor horoscoopgegeven en het programma beschikt over uitgebreide documentatie, zowel in de vorm van helpschermen als via een uitgebreide gebruikershandleiding.

Horoscoop berekend en getekend door Enigma.

Voor de komende versie is een planning gemaakt in de vorm van een roadmap.

Op dit moment is Enigma alleen in het Engels beschikbaar, in de toekomst verschijnt een tweetalige versie die ook Nederlands ondersteunt.

Enigma is gratis en open source. Iedereen kan de code inzien en het staat je als programmeur vrij (delen van) de code te gebruiken, mits de software waarin je die code opneemt zelf ook open source is.

Via de volgende links kun je Enigma en de bijbehorende documentatie downloaden:

Enigma draait in ieder geval op Windows 11 en op Windows 10. Als je met Windows 10 werkt moet je wel een hulpprogramma installeren. Je merkt dat na het opstarten van Enigma. Als dan een window verschijnt met de tekst “You must install .NET Desktop Runtime to run this application” klik je op ‘Ja’. Na installatie zal Enigma opstarten zonder deze melding.

Oudere versies

Van Enigma verschenen vier eerdere versies.

In de toekomst neem ik alle functionaliteit van deze oudere versies op in de nieuwe releases.