Enigma – oude versie

Enigma is een programma voor astrologisch onderzoek. Ik heb de eerste versie 2020.1 vorig jaar afgerond. Het programma is gratis en open source.

De eerste release is nog beperkt. Je kunt horoscopen berekenen en tekenen voor een periode van 30.000 jaren en je kunt meerdere configuraties gebruiken, zodat je eenvoudig horoscopen met verschillende technieken kunt vergelijken. In volgende releases zal ik de functionaliteit drastisch uitbreiden.

Om een eerste indruk te krijgen kun je de Gebruikershandleiding bekijken. Die geeft een goede indruk van de mogelijkheden en de aanpak van Enigma.

Je kunt ook het installatieprogramma downloaden. Het is groot, ongeveer 170 mb, doordat het alle databestanden (van de Swiss Ephemeris) en de Java-omgeving (die je anders zelf zou moeten installeren) al meeneemt. Je zult de hierboven genoemde gebruikershandleiding nodig hebben om de installatie uit te voeren.

Als je interesse hebt in de manier waarop ik Enigma heb geprogrammeerd kun je de site RadixPro.org bekijken. Hier vind je een handleiding voor programmeurs (in het Engels) en informatie hoe je de broncode kunt downloaden.

Enigma is twee-talig (Nederlands en Engels). Als je de Engelstalige gebruikershandleiding wilt lezen kan dat via de site RadixPro.com.